Започна изграждането на нова детска площадка в междублоково пространство в район

...
Започна изграждането на нова детска площадка в междублоково пространство в район
Коментари Харесай

Строят нова детска площадка в Северен, хората не вярват и протестират

Започна построяването на нова детска площадка в междублоково пространство в регион “Северен ", заяви за Plovdiv24.bg кметът на региона.

Хората обаче към този момент са нащрек, когато някъде се появят тежки камиони. Така се е случило и тази заран, когато са стартирали строителните действия, разясни кметът Алексиев. Няколко пенсионери и младежи се пробвали да препречат пътя на камионите, защото се страхували, че ще се строи паркинг, или нещо друго. Мястото е сред блоковете на ул. " Брезовска " и ул. " Тича ".

Живеещите там сами са поискали преди време от районното кметство остарялата детска площадка да бъде актуализирана и да се облагороди градинката в междублоковото пространство. Те изрично не желаят да се строи каквото и да е друго, защото това е единствената зелена повърхност и тя би трябвало да се резервира.

“Днес започнахме процедурата по създаване на площадката и парка ", изясни кметът. По думите му, митингът е бил предизвикан от един възрастен жител, който не желае под прозорците му да има детски шум и смях, в случай че там има площадка. Той точно е заблудил съкварталците си, че ще се построява нещо друго. “Няма да се махат дървета и градинки. Ще има само детска площадка ", безапелационен бе Алексиев.

Въпреки това в районното кметство е взето решение да се направи публичен спор с хората там, след работно време, защото денем са на работа и още веднъж да се разиска строителството на площадка в това междублоково пространство, обясни .
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР